dovolenka s deťmi

Zadar a Nin


Toto leto sme objavili letenky z Košík do slnečného Zadaru a tak sme využili blízkosť letiska a rozhodli sa naplánovať dovolenku priamo tu. Mesto sa nám veľmi páčilo, bolo tam niekoľko krásnych pláži napríklad Kolovare či pláže v časti Diklo, kde sú aj rôzne pozvoľné vstupy do mora a dajú sa tam vychutnať krásne západy slnka. My sme Zadar navštívili v druhej polovici júna a bolo to fajn, pretože tu nebolo ešte veľa ludí. V mori sa už dalo kúpať. no najviac sme si užili bazén na ubytku, kde bola teplá voda, takže pre deti super. Ak by sme sa spoliehali len na more, až toľko by sa nekúpali určite. Dôežité je nezabudnúť si topánky do vody. nie len pre deti ale aj pre seba. keďže väčšina pláži je kamienkových.

Objavili sme však super piesočnatú pláž v neďalekom meste Nin a to vám poviem je raj pre deti. Netreba ísť ani do mora, lebo sú tam, vytvorené veľké mláky z piesku, kde sa vyhrajú od rána do večera. Táto pláž je (nie len) pre deti naozaj skvelá a zo Zadaru je to do pol hodiny autom. Inak Nin je kásne historické mestečko, takže je fajn aj na prechádzku či večeru.

Zadar ako taký je príjemným miestom, ukrýva množstvo krásnych uliočiek, promenád, perfektný trh s rybami, dajú sa tu absolvovať rôzne výlety loďami na okolité ostrovy a ľudia sú to priateľskí a milí. Nájdete tu morský orgán, čo je krásna atrakcia aj večer keď svieti a v blízkosti je aj skvelá reštaurácia Bruschetta. Určite ešte niekedy prídeme a keďže toto nie je až tak o texte ako o fotkách, už vás nechám pozrieť si ich :).